Hem · Om oss

Om oss

Vi är 27 kvinnliga medlemmar från Uppsala och Bälinge, som brinner för välgörenhet där allt går fram.

Lions är världens största frivillighetsorganisation. Lions skiljer sig från alla andra internationella välgörenhetsorganisationer. Lions organisation och administration betalas med medlemsavgifter. Alla Lionsmedlemmar arbetar ideellt. Insamlade medel går till hjälpverksamheten och når de människor de är avsedda för.

The Internationell Association of Lions Clubs är en internationell sammanslutning av klubbar som genom aktiva insatser hjälper människor som är i behov av stöd där samhällets resurser inte räcker till. Vi stöder framförallt ungdomar, gamla och andra svaga grupper. Lions arbetar för att främja freden i världen. Vi tar inte ställning i politiska eller religiösa frågor.

Lions har 1,4 miljoner medlemmar i mer än 200 länder. I Sverige finns 530 klubbar med ca 12 000 medlemmar (Lions historia). Mer än 144 000 unga människor i 139 länder är med i LEO klubbar. I juli 2007 rankades Lions Clubs International Foundation (LCIF) som etta bland ideella organisationer (NGO:er) i hela världen. I maj 2008 nominerades LCIF till Nobels fredspris av förre USA-presidenten Jimmy Carter.

Lions hjälper, Lions finns på plats, Lions gör det möjligt.

Lions Club Upsala Disa

Klubben bildades 1988. LC Upsala Disa har för närvarande 27 kvinnliga medlemmar från Uppsala och Bälinge.

Vi ”Disor” träffas andra onsdagen i månaden oftast på Hotel Park Inn. Vi umgås, äter en bit mat (som varje medlem själv betalar), diskuterar aktiviteter för att samla in pengar och har ofta någon intressant gäst eller annan aktivitet.

Lokala, nationella och internationella åtaganden

De pengar vi samlar in går till lokala, nationella och globala aktiviteter.

Exempel på lokala och nationella aktiviteter:

• skänker en bok om diabetes till varje nyinsjuknat barn vid Akademiska barnsjukhuset
  • skänker pengar till barndiabetes och till lägerverksamhet för barn och ungdomar med diabetes vid Akademiska sjukhuset.
  • delar ut ett stipendium till en ungdom i Uppsala som vi tycker gjort sig förtjänt av uppmuntran och uppskattning
  • skänker pengar till Lions forskningsfond.
  • bidrar till att utbilda lärare i Lions Quest-programmet. Lions Quest lär skolungdomar att våga visa vad de tycker, stå för sin åsikt och att säga nej till droger.
  • stöder Viking Camp, läger för ungdomar från hela världen

Exempel på globala åtaganden:

• skänker pengar till Lions katastrofhjälp.
  • har tillsammans med svenska Lions byggt, utrustat och utbildat personal för en förskola och en särskola för handikappade barn, Casa Minunata, i Rumänien
  • har skänkt pengar till Lions Clubs internationella projekt Sight First, som har inbringat mer än 3 miljarder kronor och har gett tusentals blinda i tredje världen sin syn tillbaka.
  • deltar aktivt i ungdomsutbytesverksamhet för ungdomar från hela världen.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 400 kr per halvår, som går till nationella och internationella avgifter.

Organisationsnummer 817603-1592
Vårt plusgironummer 200659-1
Vårt Swish-nummer 1234262341

Vi vill ha fler medlemmar

Vi söker kvinnor i alla åldrar och nationaliteter som vill hjälpa oss att hjälpa. Är du intresserad, så är du mycket välkommen att kontakta Birgitta Hydén 018 462310, 0708746502 eller per e-mail.